Ameerika Ühendriikide valitsus olevat Pakistani selgesõnaliselt palunud, et nad ei laseks Hiinat nende sõjatehnika juurde, kirjutab ajakiri Der Spiegel.

Helikopter oli varustatud salajase tehnikaga, mistõttu ei olnud ta radaril nähtav. Kuna on kuuldused, et see helikopter ei tee nii kõva müra ning sellega on võimalik teha ka üllatusrünnakuid, muudab ta atraktiivseks. Põhjuseks on teadmatus tagumise rootori vormist ja materjalist.

Ametlikku kinnitust hiinlaste ligipääsust kopterile veel ei ole, kuna puuduvad lõplikud tõendid. USA luureamtnikud on aga kindlad, et hiinlased helikopterit pildistasid ning isegi vraki osi kaasavõtta tohtisid. Etteheited põhinevad pealtkuulatud vestlustel, kus pakistaanlased räägivad hiinlaste kutsumisest allakukkumiskohta.

Pakistan ja Hiina RV lükkavad etteheited tagasi. Suhted Pakistani ja USA vahel muutuksid veel teravamaks, kui kuuldused tõeks osutuvad.

USA sõdurid pidid kopteri tehniliste probleemide tõttu Pakistani maha jätma. Nad olevat proovinud kopterit hävitada, kuid see ei õnnestunud.