Valitsusjuht kinnitas, et on täielikult reaalne, et Lätil tuleb lisaks varem välja öeldud plaanile võtta vastu enam kui 250 pagulast. Valitsus peaks aga vastuvõetavate pagulaste arvu suurendamisele oma nõusoleku andma. Valitsuskoalitsiooni kuulub rahvuslaste ühendus on aga varem kindlalt teatanud, et ei toeta Läti pagulaskvoodi suurendamist. Seetõttu peab Straujuma võimalikuks, et otsuse selles küsimuses peab vastu võtma seim, vahendab Läti Delfi.

Kui parlament ei anna nõusolekut suurema arvu pagulaste vastuvõtmiseks, on vaja teisi samme, ütles Straujuma, viidates kaudselt ohule valitsuse stabiilsusele. Samas keeldus Straujuma kategooriliselt vastamast küsimusele, kas valitsuse lagunemine lähemal ajal on tõenäoline.

Straujuma rõhutas, et ei saa teatada Euroopa Liidu struktuuride nõupidamistel, et Läti ei võta pagulasi vastu. „Ma ei saa sõita Euroopa Liitu ja öelda „ei“,“ kuulutas Straujuma kategooriliselt.

Straujuma arvates võiksid Balti riigid selles küsimuses kokku leppida ühise seisukoha, näitaks nõuda vabatahtlikkuse põhimõtte säilitamist.

Jaga
Kommentaarid