Välisminister Urmas Paet kommenteeris, et tema tahaks seda tõlgendada lihtsalt järjekordse huvitava väljaütlemisega. "Võidakse ju intellektuaalselt huvitavaid diskussioone pidada, aga lõpuks sõltub kõik sellest, mida reaalselt tehakse," ütles Paet.

Ta ei kujutanud ette, et Euroopa Liidus võiks mõni liige demokraatia põhimõtetest taganeda. "Ungaris on peale ühe riigijuhi veel 10 miljonit inimest," ütles Paet.

"Ma ei usu, et meie Euroopa Liidu liikmelisus välistaks meil ehitamast uut mitteliberaalset riiki, mis põhineks riiklikel alustel," ütles Orbán ja tõi näiteks Venemaa, Türgi ja Hiina, kui "edukad" riigid. Orbán märkis ka, et ükski neist pole liberaalne ning osad neist pole ka demokraatlikud.

Orbán lisas, et erilise hoolega tuleks jälgida välismaalt rahastust saavaid kodanikuühendusi, kuna tegemist on välismaiste jõudude agentidega.

"Me ei tegele siin tsiviilühiskonna liikmetega, vaid makstud poliitiliste aktivistidega, kes püüavad edendada välishuve," ütles Orbán.

Ungari opositsioonilise grupi E14-PM kaasjuht Viktor Szigetvari palus täna Euroopa Liidult abi, et peatada Ungari demokraatia pidev allakäik.