Mogherini rõhutas, et vastutus julgeoleku eest lasub eelkõige liikmesriikidel. ”Samal ajal on piiriüleste julgeolekuohtudega, nagu terrorism, võimalik tõhusalt võidelda üksnes ühist Euroopa lähenemisviisi rakendades,” ütles ta. ”Seepärast luuakse Euroopa tasandil vajalikke mehhanisme, et liikmesriikide ametiasutused saaksid tulemuslikumalt koostööd teha,” lisas Mogherini.

Paeti sõnul on kasvava terroriohuga toimetulekuks olulisim luureinfo ja muu informatsiooni adekvaatne jagamine ning analüüsimine ELi tasemel liikmesriikide vahel. ”Selleks tuleb luua Euroopa ühtne keskkond ehk toimiv Euroopa luureagentuur,” ütles ta.

Ka tuleb Paeti sõnul lõpuks kiiresti saavutada täielik ülevaade ELi riikidest Iraaki, Süüriasse ja mujale suundunud ja suunduvatest välisvõitlejatest.

Mogherini sõnas, et ELi riikide ametiasutused peavad olema täiel määral teadlikud nii ELi liikmesriikidesse sisenevatest kui ka sealt lahkuvatest võimalikest välisvõitlejatest ning nad peavad jagama seda teavet nii omavahel kui ka ELi ametitega Schengeni infosüsteemi ja Euroopa terrorismivastase võitluse keskuse kaudu.

Tema sõnul saab Euroopa terrorismivastase võitluse keskusest õiguskaitseasutuste luureteabe keskus ohtude analüüsimiseks ja terrorismivastase võitluse tegevuskavade väljatöötamise toetamiseks. ”Euroopa Komisjon kavatseb keskust veelgi tugevdada, et see suudaks kavandada ühisoperatsioone ja koordineerida õiguskaitseasutuste luureteavet,” lisas ta.

Samuti on komisjon Mogherini sõnul teinud ettepaneku, et Euroopa terrorismivastase võitluse keskus ja luureandmete analüüsi keskus peaksid hakkama kiiremas korras välja töötama ühiseid terrorismi ja radikaliseerumise ohuhinnanguid.

Paet küsis Mogherinilt, milline on seis Euroopa ühtse luureagentuuri loomisega ning millal oleks võimalik see agentuur luua ning milliste ülesannetega. Samuti uuris Paet, kuidas hindab Mogherini praegust infovahetuse taset ja kiirust ELi liikmesriikide luureorganisatsioonide vahel, pidades silmas terrorismi ennetamist.