Raport põhineb paavsti abide paljastustel, mis Vatikani asjade spetsialist Marco Tosatti pidi enese sõnul jätma saladuseks kuni paavsti ametiaja lõpuni 28. veebruaril, vahendab AFP.

„See maalib pildi tema tervise ja energia progressiivsest nõrgenemisest, mis õigustab täielikult keerulist otsust, mille paavst on langetanud,“ kirjutab Tosatti.

Raportis tsiteeritakse paavsti arsti Patrizio Poliscat, kelle sõnul tegi Benedictuse vererõhk kaks aastat tagasi suuri hüppeid ning tal soovitati tungivalt veeta lennukis nii vähe aega kui võimalik.

Tosatti lisab, et Benedictusel soovitati tungivalt mitte sõita üle Atlandi ookeani Rio de Janeirosse maailma noorte päevale, mis toimuvad hiljem sel aastal.

Tosatti sõnul ei näe paavst vasaku silmaga praktiliselt enam üldse ning seetõttu tuleb teda treppidest üles ja alla aidata.

Artikli järgi hakkas Benedictus eelmisel aastal keppi kasutama isegi oma residentsis ringi liikudes, sest vasak puus ja põlv tegid valu.

Varican paljastas eelmisel nädalal, et paavst lõi eelmisel aastal Mehhikos pea ära ja tal tekkis verejooks ning kolm kuud tagasi tehti talle operatsioon, et vahetada akud südamestimulaatoris, mille ta sai veel kardinal olles.