Oma viimases suuremas esinemises enne jõulutervitust tervitas paavst Vatikani kogunenud inimesi mitmes keeles ning hoiatas, et „valeprohvetid jätkavad odava lunastuse pakkumist, mis lõppeb sügava eskiarvamusega”, teatab Fox News.

„Iga kristlase kohustus on levitada elutunnistuse kaudu jõulutõde, mille Kristus toob igale hea tahtega mehele ja naisele.”

Paavst esitas küsimuse religiooni kohast moodsas ühiskonnas, tegu on tema ühe lemmikteemaga. „Täna peavad paljud Jumalat ebaoluliseks. Isegi usklikud otsivad vahel ahvatlevat, kuid illusoorset lühiteed õnnele. Ja ometi, võib-olla just selles kimbatuses otsib inimkond päästjat ning ootab Kristuse tulekut,” ütles paavst.

Paavst kutsus inimesi üles seadma üles Kristuse sündi kujutavaid dekoratsioone. „Ma loodan, et taoline tähtis jõulude element oleks osa mitte ainult meie spirituaalsusest vaid ka meie kultuurist ja kunstist, mis on lihtne ja elegantne viis mäletada Kristust.” Kristuse sündi kujutavad dekoratsioonid on eriti Ameerikas kujunenud võitlevate ateistide rünnakuobjektiks, kes nõuavad hällide ära koristamist avalikest kohtadest.

Põhja-Euroopas ja Põhja-Ameeriks on sünnistseeni kujutamise asemel rohkem levinud jõulukuusk, komme on viimastel aastatel muutunud populaarseks ka Lõuna-Euroopas.

Vatikani Püha Peetruse väljakul avatakse jõuluõhtul elusuuruses dekoratsioon, millel on kujutatud Maarja, Joosep, Jeesus-laps, Idamaa targad ja teised piiblitegelased — kokku 26 isikut. Lisaks on Vatikanis juba üleval 30 meetri kõrgune jõulukuusk.