Saksa ja Hispaania mängu esimesest poolajast oli mängitud vaid mõni minut, kui kataloonia päritolu Jaume Marquet Cot alias Jimmy Jump väljakule jooksis, vahendab Ilta-Sanomat.

Punase vuvuzela-pasunaga varustatud häirik ei jõudnud väljakul kuigi palju tegutseda, sest Durbani staadioni turvamehed talutasid ta minema ning mäng sai jätkuda.

Jimmy Jump ei ähvardanud jalgpallureid ega ohustanud mängijaid mingil muul moel. Jimmy Jump on viimastel aastatel spordiüritustel sedavõrd palju tembutanud, et tema nägu peaks turvajatel juba meeles olema, mistõttu paneb imestama, kuidas ta seekord väljakule pääses.

Viimati tõusis Jimmy Jump tähepanu keskpunkti Oslos toimunud Eurovisiooni finaalis, kui ta tantsis koos Hispaania lauljatega laval.

Jimmy Jumpi esimene etteaste leidsis aset 2004. aasta jalgpalli EM-turniiril. Siis viskas ta Kataloonia lipu Portugali mängija Luis Figo pihta, kes oli just siirdunud FC Barcelona konkurendi Real Madridi ridadesse.

Seejärel on teda nähtud segamas jalgpalli Meistrite liiga mänge, jalgpalli EM-turniiri nign aastal 2009 tegutses ta Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel.

36-aastane Jimmy Jump on korduvalt öelnud, et ta ei taha sportlastele kahju teha ning tema pere tunneb tema "harrastuse" pärast häbi.