13.10: Istung Oslo kohtus kestis vaid veidi alla tunni. Otsust vahi all hoidmise pikendamise kohta on oodata pärastlõunal.

Breivik on olnud isoleeritud üle 16 nädala. Ta ei ole saanud jälgida massiteabevahendeid ega vastu võtta külalisi. Samuti on talle keelatud posti saata. Politsei nõuab Breiviki vahi alla jätmist veel 12 nädalaks.

13.00: Breivikil ei lubatud kohtus oma tegusid oma sõnadega seletada. Kohtunik katkestas Breiviki, kui viimane hakkas rääkima muust kui talle esitatud küsimustele vastamine.

12.40: Breivik tõstab sõrme püsti ja palub sõna. Ta tahab öelda midagi ohvrite lähedastele ja ülejäänud publikule, aga kohtunik ei anna selleks luba.

12.35: Breivik on keelanud enese pildistamise kohtusaalis. Saalis on rahulik ning kümned kohal viibivad noored ja tapetute lähedased pole häält teinud. Nad jälgivad toimuvat tõsistena.

Breivik on kasvatanud kitsa põskhabeme. Tema nägu on punakas ja ilmetu. Aeg-ajalt rüüpab ta plastmasstopsist vett.

12.25: Prokurör nõuab Breiviki vahi all hoidmise pikendamist 12 nädala võrra.

12.20: Breivik ütleb, et on Norra vastupanuliikumise komandör. Ta on vahi all hoidmise pikendamise vastu, sest see on tema sõnul piinamine. Kohtunik katkestab Breiviki.

12.17: Breivik hakkab rääkima.

12.15: Kohtunik palub Breivikil vastata küsimusele, kas ta on süüdi.

12.09: Breivik tuleb kohtusaali mustas ülikonnas ja valge särgiga. Juuksed on kammitud. Ta märkab suurt hulka ajakirjanikke ja räägib oma advokaadi Geir Lippestadiga.

12.05: Kohtunik Torkjell Nesheim palub fotoajakirjanikel kolmandat korda kohtusaalist lahkuda.

12.01: Fotograafidel palutakse lahkuda, et Breivik sisse tuua.

11.58: Kohus on valmis.

Kell 11.30: Kohal on Breiviki advokaat Geir Lippestad.

Kohtusaal täitub kiiresti. Saali 828 ukse taga oli pikk järjekord.

Kohtusaalis on reserveeritud toolid ning õhkkond kohtumaja koridorides on rahulik. Ukse juurde on kogunenud mõned hukkunute sugulased.

Breivik saabus kohtumajja Eesti aja järgi umbes kell 10.20 esmaspäeva hommikul.