Tragöödia leidis aset linna ühel kuulsamal tänaval, Anglais' promenaadil ilutulestiku ajal. Vahetult pärast sündmust jäädvustatud videotel on näha kümneid inimesi maas lebamas ja rahvahulki paanikas põgenemas.

Rünnakupaiga asukoht:

Prantsusmaa siseministeerium kinnitas, et politseinikud tapsid veokijuhi, sündmuskohal tehtud fotodelt on näha veoautot, esiklaas tihedalt täis kuuliauke. Pealtnägijad on kirjeldanud veokit kihutamas ja tegemas poognaid, et "saada pihta maksimaalselt paljudele inimestele". Regiooni presidendi Christian Estrosi sõnul oli veok täis relvi ja lõhkeaineid. Prantsusmaa meedia andmetel leiti autost dokumendid, mis viitavad, et veokijuht oli 31-aastane Tuneesiast pärit Nice'i elanik.

Kohalik prefektuur manitses inimesi püsima siseruumides, nimetades juhtunut terrorirünnakuks. Prantsusmaa president Francois Hollande katkestas külaskäigu Lõuna-Prantsusmaal Avignonis ja naasis Pariisi kriisikohtumisele ministritega.

On teateid, nagu oleks politsei ja veokis olija või olijate vahel toimunud tulevahetus, ent neid andmeid pole kinnitatud. Erinevad meediaväljaanded on vahendanud pealtnägijate sõnu, kes enda sõnul nägid tulistamas veokijuhti või tema kaasosalist. Et kaasõitja ka tegelikult autos oli, pole võimud samuti kinnitanud.

Sündmuskohal mitmeid eestlasi

Sündmuskohal oli ka mitmeid eestlasi, Välisministeeriumi teatel on neil andmeid kolmest vigastatud Eesti kodanikust seoses Nice´i terrorirünnakuga.

Üks Delfi lugeja vahendas sõbra muljeid, kes oli sündmuskohal "elu eest jooksnud, näinud veoki sööstmist rahva hulka ning seda, kuidas veoki kaassõitja olevat rahvast tulistanud".

"Kuulsin, kuidas inimesed kiljuvad ja relvadega lastakse maha," kirjutas üks sündmuskohal viibinud Eesti mees sotsiaalmeedias.

"Olin üks tunnikene ennem täpselt samal tänaval, kõik oli rahulik, oli näha mõnda relvastatud politseinikku. Meie hotell asub umbes 20-minutilise jalutuskäigu kaugusel, tollel hetkel olime juba kaasaga hotellis, kuulsime pauke, kuid arvasime, et need on ilutulestikust. Hotellist praegu meid välja ei lasta," kirjeldas üks õnnelikult pääsenud Nice'is viibiv eestlane Delfile.

Ametnikud on veendunud, et tegemist oli ettekavatsetud rünnakuga.

"Kõik karjusid: jookske, jookske, toimumas on rünnak, jookske! Kuulsime laske. Oli tohutu paanika," kirjeldas teine pealtnägija kohalikule telekanalile BFM TV.

Rahvahulgad olid Nice'i tänavatel tähistamas Prantsusmaa rahvuspüha Bastille' päeva, millega meenutatakse Bastille' vallutamist 14. juulil 1789 Prantsuse revolutsiooni ajal.

Prantsusmaa on pidanud viimase poolteise aasta jooksul üle elama mitu maailma vapustanud terrorirünnakut. Jaanuaris 2015 toimus tulistamine satiiriajakirja Charlie Hebdo toimetuses, kus kaks relvastatud meest tapsid 11 inimest. Novembris ründasid terroristid Pariisis mitut paika korraga, tappes kokku 130 inimest.

kõigil, kes Nice'is viibivad, palutakse kinnitada lähedastele oma hetkeasukohta ja anda endast teada välisministeeriumi konsulaarabitelefonil +372 6377 000.

Hea lugeja, kui viibid Nice'is, või tead seal viibijaid, võta meiega ühendust aadressil vihje@delfi.ee!