Algselt kavatses opositsioon täna korraldada meeleavalduse Venemaa ning Putini agressiooni vastu Ukrainas, kuid pärast Nemtsovi mõrva otsustas selle asendada leinamarsiga.  Moskva linnavõimud üritasid meeleavaldust piirata, olles andnud loa koguneda vaid kuni 50 000 inimesel.

Erinevatel hinnangutel kogunes tänasele meeleavaldusele 70 000 inimest.

Mälestusrongkäik algab Moskva aja järgi kell 15 Kitaigorodski ülesõidult ja liigub Moskvoretski kaldapealse kaudu Väikesele Moskvoretski sillale ja sealt edasi Suurele Moskvoretski sillale, edastab uudisteagentuur Interfax.

Mõrvapaika Kremli müüride kõrval on toodud tuhandeid lilli ning küünlaid. Kohapeal on käinud mitmed Vene poliitikud ja ka välisriikide diplomaadid.

Nemtsovi mõrva uuriv komisjon teatas laupäeval, et veretöö taga võivad olla islamiäärmuslased. "Üks tõenäoline motiiv võib olla poliitilise olukorra destabiliseerimine," seisis uurivkomisjoni avalduses.  "Nemtsovi tapmine võib olla seotud Ukraina sündmustega, aga ka islamiäärmuslastega."

Komisjoni eestkõneleja Vladimir Markin ütles, et neile teadaolevalt oli Nemtsov saanud islamiäärmuslastelt mitmeid ähvardusi pärast Charlie Hebdo toimetuses toimunud 12 hukkunuga päädinud veretööd jaanuari alguses, mistõttu ei saa välistada, et mõrva taga olid džihadistid.

"Ei ole mingit kahtlust, et nii see kuritegu kui ka selle toimepaneku koht olid hoolikalt kavandatud ja põhjalikult ettevalmistatud," kinnitas Markin.

Tema sõnul tulistati meest selja tagant 9 mm kaliibriga Makarovi püstolist.

Venemaa president Vladimir Putin lubas teha kõik võimaliku, et karistada opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mõrva organiseerijaid ning läbiviijaid.