Plahvatus purustas enamiku akendest 17-korruselises hoones, kus asub Stoltenbergi kantselei, ning lähedalasuvates ministeeriumites, kaasa arvatud naftaministeerium, mis süttis põlema, vahendab BNS.

Plahvatuse põhjus ei ole teada, kuid hoone ees oli ühe auto vrakk. Politsei ja tuletõrje keeldusid plahvatuse põhjust kommenteerimast.

Tänavad olid kaetud paksu prahikihiga ja kesklinna kohal heljus tihe pruun suitsupilv.

Norra uudisteagentuuri NTB teatel peaminister umbes kell 15.30 (Eesti aja järgi kel 16.30) toimunud plahvatuses kannatada ei saanud.

“See pidi olema pomm. Inimesed jooksid paanikas. Ma lugesin kokku vähemalt 10 vigastatud inimest,” ütles piirkonnast lahkuv Kjersti Vedun.

NATO liige Norra on saanud mõnikord ähvardusi Al-Qaedalt, kuna Norra osaleb Afganistani sõjas. Samuti osaleb Norra Liibüa õhurünnakutes, kuid poliitiline vägivald on seal peaaegu tundmatu.

Konsultatsioonifirma Control Risksi Lääne-Euroopa analüütiku David Lea sõnul on raske hinnata, mis juhtus. Tema sõnul on ebatõenäoline, et tegemist oli kodumaise äärmusrühmitusega, kuid seal on aeg-ajalt vahistatud inimesi, kes olid väidetavalt seotud Al-Qaedaga.