"Mõlemad mehed ütlesid, et kuuluvad Vene armee koosseisu. Nad olid luureretkel, relvastatud, ent neile polnud antud käsku rünnata," teatas OSCE.

OSCE andmeil oli üks meestest saanud käsu teenida Ukrainas kolm kuud ning pidi seejärel naasma Venemaale. Mõlemad mehed ütlesid, et olnud Ukrainas teenimas varemgi.

Venemaa on seni eitanud oma sõdurite paiknemist Ukrainas. Küll on aga Moskva tunnistanud, et Ukrainas võib olla armeest erru läinud sõjaväelasi, vabatahtlikke või puhkusel viibivaid sõdureid.

Meedias teatati pühapäeval sõjaväelaste vahistamisest Ukrainas Štšastjas, kes ütlesid, et teenisid lepinguliselt Vene eriüksuses, vahendab RIA Novosti.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov teatas vahetult pärast meeste tabamist, et Vene sõjaväelasi ei ole Donbassis olnud ega ole ka praegu. "Nii meie kui ka kaitseministeerium oleme korduvalt rääkinud, et mingeid Vene sõjaväelasi Donbassis ei ole,“ ütles Peskov.

Venemaa kaitseministeerium nõudis Luganski oblastis Ukraina julgeolekuteenistuse poolt vahistatud „endiste sõjaväelaste“ piinamise lõpetamist ja nende vabastamist.

Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov sõnul ei olnud SBU poolt Luganski oblastis kinni võetud Venemaa kodanikud Aleksandr Aleksandrov ja Jevgeni Jerofejev vahistamise hetkel 17. mail Venemaa relvajõudude tegevväelased.

„Need poisid läbisid varem tõesti teenistuse Vene Föderatsiooni relvajõudude ühes väekoondises ja neil on sõjaväeline ettevalmistus,“ ütles Konašenkov.