Montana osariigist pärit 38-aastane Iraagi ja Afganistani sõjaveteran O’Neill rääkis USA lehele, et tema tulistas bin Ladenit otsa ette. Ta lisas ka, et bin Ladeni suunas tulistasid peale teda veel kaks teist mereväelast, nende seas ka Mark Bissonnette, kes sellest operatsioonist raamatu kirjutas.

Ligi 15 aastat mereväelaste eriüksuses SEAL teeninud O`Reilly rääkis, et oli käinud enne ka teistel missioonidel, kuid ükski neist ei olnud nii raske.

"Ma arvasin, et ei jää ellu," rääkis O`Neill ajalehele tollest ööst.

Aastal 2013. rääkis O`Neill ajakirjale Esquire anonüümselt, et bin Ladeni majas tube läbi kammides sattus ta olukorda, kus järsku tuli ühes magamistoas nähtavale bin Ladeni kuju. Kuigi O`Neill oli postitsioonil nr. 2 ehk ühe teise mereväelase selja taga, siis õnnestus just temal bin Ladenit tabanud kuuli lasta.

O`Neill lisas Washington Postile eelnevale lisaks, et ta sai aru, et bin Laden on surnud aga mitte haavatud hetkel, kui bin Laden katkise kolbaga vastu maad kukkus. Enne lasku oli aga ühel kurikuulsamal terroristil olnud "käed ühe naise õlal ja ta tõukas naist ettepoole".

Seda, et just O´Neill oli see, kes tappis bin Ladeni, on kinnitanud muuhulgas mitmed allikad ja mehe enda sõnul teavad seda ka mitmed kongressi liikmed.

O`Neill plaanis oma loo rääkida tegelikult intervjuus Fox Newsile ja Washington Postile järgmine nädal, aga kuna tema identiteet paljastati endiste mereväelaste portaalis avalikustamise eest kättemaksuks varem, siis tuli mees enda paljastustega varem lagedale.

O'Neill on muude teenetemärkide hulgas teeninud kaks hõbetähte ja neli pronkstähte lahingut tähistava „V“-ga, teatas Daily Mail. Erru läks ta pärast 16-aastast teenistust. O`Neill osales muuhulgas ka 2009. aastal operatsioonil, mille käigus päästeti Somaalias piraatide käest laevakapten Richard Phillips. Sellest intsidendist tehti ka Hollywoodi kassahitt "Kapten Phillips", kus peaosa mängis Tom Hanks.

USA mereväe erioperatsioonide väejuhatuse pressiesindaja Mark Walton ütles, et ei saa spekuleerida Fox Newsi intervjueeritava üle. Väejuhatus reageerib pärast intervjuu eetrisse andmist 11. ja 12. novembril.

O'Neill ja tema perekond otsustasid paljastada tema rolli SEALs-i kõige kuulsamas operatsioonis vaatamata ohtudele. „Inimesed küsivad, kas me oleme mures, et ISIS tuleb meile järele, sest Rob läheb avalikkuse ette. Ma ütlen, et ma maalin oma esiuksele suure märklaua ja ütlen, et tulge püüdke meid kinni,“ kommenteeris Roberti isa Tom O'Neill.