Varjunime Mark Owen all raamatu “Ei ühtegi kerget päeva” (originaalpealkirjaga “No Easy Day”) kirjutanud Bissonnette'il tuleb valitsusele loovutada miljonitesse ulatuv kasum ja autoritasu nii raamatu kui ka filmiõiguste eest, vahendab uudistekanal CNN.

Bissonnette'il on selle summa tasumiseks aega neli aastat, seisab kohtudokumentides.

Osapoolte kokkuleppe kohaselt tunnistab eksmerejalaväelane, et tegi vea, kui ei andnud raamatut enne avaldamist kaitseministeeriumile ülevaatamiseks, saamata luba raamatu, mis sisaldas salastatud informatsiooni, avaldamiseks. Pentagon omakorda lubab sellega tagasi võtta süüdistuse Bissonnette'i vastu.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Nicole Navas ütles, et kokkulepe ei diskrediteeri Bissonnette'i sõjaväeteenistust, kuid tuletab kõigile sõjaväelastele meelde, et neil tuleb erinevatest lepetest enne allkirjastamist aru saada ja pärast allkirjastamist kinni pidada.

Bissonnette on oma sõjaväeteenistusest kirjutanud ka teise raamatu – samuti varjunime Mark Owen all -, milles ta kirjeldab merejalaväelase igapäevaelu. Antud raamat, “No Hero: the Evolution of a Navy SEAL”, sai pärast mõningast tsenseerimist avaldamiseks kaitseministeeriumi heakskiidu.