Helisalvestist, millel arvatavasti 23- või 24-aastane Hamza bin Laden kuulutab sõda lääneriikide vastu, jagati reedel džihadistide Twitteri kontodel. Kuigi varem ei ole Hamza organisatsiooni kõneisikuna esinenud, on varem arvatud, et temast võib saada isa järeltulija al-Qaida juhina, vahendab ajaleht The Daily Telegraph.

2011. aastal Ameerika Ühendriikide erivägede poolt Pakistanis tabatud ja tapetud Osama bin Ladeni redutamispaigast leitud kirjadest on selgunud, et isa nägi Hamzat oma eduka järeletulijana, kellel on jõudu ja vajalikku visiooni hakata al-Qaidat juhtima.

Luureandmetel juhib äärmusrühmitust pärast Osama bin Ladeni surma siiski viimase parem käsi Ayman al-Zawahiri, kuid ei ole ka välistatud, et viimane võib vabatahtlikult oma koha Hamzale loovutada.

Hamza bin Laden on al-Qaida rünnakutest osa võtnud juba alates 2005. aastast, kui oli Pakistani ja Afganistani linnades aset leidnud terroraktide väidetav aju. Nüüd kutsub mees aga otsesõnu üles ründama linnu nii Iisraelis, Ameerika Ühendriikides kui ka Euroopa riikides.

2011. aastal toimunud erioperatsioon, mille käigus tapeti Osama bin Laden, arvati olevat tapetud ka tema poeg Hamza, kuid hiljem selgus, et tegu oli bin Ladeni teise poja Khalediga. Ei ole teada, kus Hamza tol ajal oli, kuid mõnedel hinnangutel õnnestus tal hoonest erioperatsiooni ajal pageda.