„Meile tundub, et sellisel sammul USA vastu oleks suurem poliitiline mõju kui Dima Jakovlevi antimagnitski seadusel. Olümpiamängud on laiaulatuslik rahvusvaheline üritus ja selline samm jõuab kogu maailma poliitilise auditooriumini,“ selgitas mõtet Venemaa Kommunistide keskkomitee esimees Maksim Suraikin, kelle sõnul demonstreerib Venemaa nii USA establishmendi vastutuse pöördumatust rahvusvahelise avalikkuse ees, vahendab Lenta.ru.

Riigiduuma liige Ühtsest Venemaast, endine poksija Nikolai Valujev nimetas Venemaa Kommunistide avaldust PR-aktsiooniks. „Olümpiamängudel ja Magnitski nimekirjadel pole absoluutselt midagi ühist,“ rõhutas Valujev.

Organisatsioon Venemaa Kommunistid asutati 2009. aastal. Nad peavad ennast alternatiiviks Venemaa kommunistlikule parteile. Ekspertide hinnangul võtavad nad kommunistlikult parteilt lihtsalt hääli ära.

Venemaa Kommunistid on oma eksisteerimise ajal esinenud mitmete kõlavate avaldustega. Näiteks nõudsid nad, et peaprokuratuur uuriks ekstremismi suhtes kultuuriministrit Vladimir Medinskit, kes tegi ettepaneku Vladimir Lenin maha matta. Minister ähvardati ka kohtusse kaevata, kuid paistab, et nad pole seda siiski teinud.

Lisaks sellele on Venemaa Kommunistid teinud ettepaneku anda passid spermatosoididele ning uurida Gérard Depardieu'le Venemaa kodakondsuse andmise seaduslikkust.