Protestijad hoiavad aga pärast Bundy vahistamist endiselt enda käes Malheuri rahvusliku looduskaitseala keskust Oregoni idaosas ning FBI tekitab selle ümber perimeetrit, vahendab Reuters.

Malheuri hõivamine, mis sai alguse 2. jaanuaril, on aastakümneid kestnud konflikti, niinimetatud Sagebrush Rebellioni viimane ilming. Tüli tekitab USA valitsuse kontroll suurte maa-alade üle lääneosariikides.

Kokku arreteeriti seitse inimest. Bundy ja veel neli looduskaitseala hõivamise juhti võeti vahi alla pärast vastasseisu 395. maanteel Kirde-Oregonis kella 16.25 ajal kohaliku aja järgi, teatas FBI.

Kuuenda isiku vahistas Oregoni osariigi politsei Burnsis umbes poolteist tundi hiljem. Hiljem vahistati veel 50-aastane Peter Santilli, sõltumatu ajakirjanik, kes tegi sündmustest looduskaitsealal internetis otseülekandeid.

Ajaleht Oregonian teatas, et vahistamise käigus sai haavata Ammoni vend, 43-aastane Ryan Bundy. Hukkunu isikut võimud ei avaldanud.

Looduskaitseala hõivajad teatasid, et nad toetavad kaht kohalikku rantšoomanikku, kes vangistati sel kuul tulekahjude süütamise eest, mis levisid föderaalmaale.

Korrakaitsjad on hoidnud seni looduskaitsealal asuvate hoonetega distantsi, lootes vältida vägivaldset vastasseisu.