Esmaspäeval Medvedeviga kohtunud Sergei Baburin ja Sergei Udaltsov rääkisid raadiointervjuus, millise sensatsioonilise lause Medvedev neile ütles, vahendab Ilta-Sanomat.

Opositsionääride sõnul oli Medvedev kõigepealt imestanud, miks on just nüüd tekkinud selline kisa valimiste võltsimise ümber.

„Mispärast nüüd äkki? Kas eelmised valimised olid siis ideaalsed?“ küsis Medvedev opositsiooni esindajatelt, kui kaamerad ja mikrofonid olid välja lülitatud.

Baburini sõnul ütles Medvedev seejärel lause, mis jääb ajalukku.

„Ta tuletas meelde 1996. aasta presidendivalimisi ja ütles: „Vaevalt on kellelgi kahtlusi selle kohta, kes võitis 96. aasta valimistel. See ei olnud Boriss Nikolajevitš Jeltsin.““

Udaltsov kinnitas, et kuulis sama.

„Ta ütles sõna-sõnalt: „Boriss Nikolajevitš Jeltsin ei võitnud.“ Tehke ise järeldused selle kohta, mida ta ütles,“ kinnitas Udaltsov raadiojaamale Finam FM.

Kremlist lükati kõik loomulikult uudisteagentuuri RIA Novosti küsimuse peale ümber.

„President ei öelnud nii. Riigipea ainult kordas teesi, mille järgi ei saa duumavalimisi puhasteks pidada, sest paljud on märganud suuri rikkumisi,“ ütles Kremli allikas.

1996. aasta presidendivalimisi on Venemaal peetud tohutult räpasteks, kuid nende tulemuse võltsimist pole julgetud kõva häälega kahtlustada.

Enne valimisi oli Jeltsini toetus vaid umbes kümme protsenti. Nii läänes kui Venemaal usuti ja kardeti, et valimised võidab kommunist Gennadi Zjuganov.

Siis asusid aga Jeltsinit toetama Vene oligarhid ja maksid kinni võimsa propagandakampaania, mille käigus juhtivates telekanalites Zjuganovit häbistati ja Jeltsinit ülistati.

Valimised läksid teise vooru ning ametlike tulemuste järgi võitis Jeltsin 54-protsendilise toetusega Zjuganovi ees.