Interfaxi teatel kinnitab protokoll, et Džiojeva edu vastaskandidaat Anatoli Bibilovi ees oli umbes 16 protsenti, vahendab Lenta.ru.

Lõuna-Osseetia presidendivalimiste teine voor toimus 27. novembril. Keskvalimiskomisjoni esialgsetel andmetel sai opositsiooni kandidaat Džiojeva 56 protsenti häältest, kohaliku eriolukordade ministeeriumi juht Bibilov (keda väidetavalt toetab Venemaa juhtkond) vaid 40 protsenti.

Valimiste lõplikke tulemusi ei avaldatud. Ülemkohus, mille poole pöördusid kaebusega Bibilovi toetajad, tühistas valimistulemused seoses valimisseaduse väidetavate rikkumistega, mille olevat toime pannud Džiojeva toetajad.

Pärast seda teatas keskvalimiskomisjon, et valimiste teise vooru tulemusi ametlikult ei avaldata.

Džiojeva ei olnud valimistulemuste tühistamisega nõus ja kuulutas end presidendiks valituks ning väljendas valmisolekut protestiaktsioonideks.

Kolmapäeval kogunesid Džiojeva ja tema toetajad pealinna Tshinvali valitsushoone juurde miitingule. Kui miitingulised tahtsid hoonesse tungida, avati hoiatustuli. Esialgsetel andmetel keegi viga ei saanud.

Kordusvalimised kavatsetakse pidada 2012. aasta märtsis. Ülemkohtu otsusega on aga Džiojeval keelatud kordusvalimistel kandideerida.