Videos näeme muuhulgas, kuidas Nigeeria päritolu "suur tugev poiss talutöö jaoks" orjaks müüakse.

CNN lisab, et kontrollis videos toimuva tõelevastavust ja saatis seejärel oma esindaja oktoobris Liibüasse, et toimuva kohta lähemalt infot koguda.

Varjatud kaameraid kandev reporter filmis pealinn Tripoli lähistel ehtsat oksjonit, kus tosinkond inimest kuue-seitsme minuti jooksul orjaks müüdi.

Reporteril õnnestus kõnelda ka kahe just orjaks müüdud mehega, kes aga olid toimunust nii šokeeritud ja kõigi võõraste suhtes kahtlustavad, et ei suutnud korralikult rääkida.

CNN-i reporter sai infot vähemalt üheksa orjaoksjoni toimumise paiga kohta, aga neid on usutavasti palju rohkemgi.

Liibüasse jõuab igal aastal kümneid tuhandeid ebaseaduslikke immigrante, kes loodavad parema elu lootuses Euroopasse (Vahemere-piirkonda) jõuda või pagevad kodumaal valitsevate sõjaliste konfliktide eest. Paljud müüvad selle reisi teostamiseks maha kogu oma vara.

Liibüa rannavalve on paadi teel kaugele jõudmise raskeks teinud ja paljud immigrandid satuvad kohalike kurjategijate kätte vangi ja orjaks.

CNN jagas kogutud materjale ka Liibüa võimudega, kes lubasid asja uurima hakata.

Oksjonid toimuvad kuuldavasti tavaliste Liibüa linnade keskel. Lapsed mängivad tänaval, inimesed lähevad tööle, räägivad sõpradega juttu jne.

Mõni vangistatu ja/või orjaksmüüdu on ka vabaks pääsenud ja kirjeldanud CNN-ile, kuidas vangistatud inimesi halvasti koheldakse. Peksmised ja jubedad piinamine olla tavalised.