Juhtumi uurimise käigus on vahi alla võetud 18 inimest, nende seas viisteist luureametnikku, kes saadeti Khashoggiga vastamisi, kaks konsulaartöötajat ja üks autojuht vahendab ajaleht The New York Times.

59-aastane ajakirjanik suri saudide versiooni kohaselt kägistamise tagajärjel pärast endaalgatuslikku rusikavõitlust viieteistkümne luureametnikuga.

Juhtunu tõttu vabastati Saudi Araabia riigitelevisiooni teatel ametist Saudi Araabia luurejuht Ahmad al-Assiri ja Saudi Araabia kroonprints Mohammed Bin Salmani luurenõunik Saud al-Qahtani.

Türgi võimud usuvad, et Khashoggi lõigati tükkideks - saudi võimud pole pakkunud ajakirjaniku surnukeha ega pole osanud vastata küsimusele, kus see võib olla. Türgi võimupartei Õigus ja Areng (AKP) on võtnud oma südameasjaks selgitada välja Khashoggiga juhtunu.

"Me ei süüdista ennatlikult mitte kedagi, kuid mei ei saa lubada kuriteo varjamist, see on meie presidendi soov selgitada välja juhtunu üksikasjad," kostis AKP esindaja.

USA president Donald Trump ütles, et ta usub Saudi Araabia versiooni toimunust, märkides, et juhtunut ei saa küll „aktsepteerida“, aga tegemist on siiski „suurepärase liitlasega“.

Tema sõnul oli teade arreteerimistest „hea esimene samm“.

Trump, kes saab kroonprints Salmaniga juba pikemat aega hästi läbi, ütles, et ta kaalub vastusena „mingit sorti sanktsioone“, aga „ei eelistaks karistusena“ tühistad a saudidega relvatehingut, mis on väärt rohkem kui 100 miljardit dollarit.

Saksamaa kantsler Angela Merkel andis teada, et Saudi Araabia seletus pole mitte mingil juhul vastuvõetav. "Ootame Saudi Araabiast läbipaistvust, mis puudutab surma ja selle tausta. Surma eest peab keegi võtma vastutuse. Informatsioon, mis konsulaat Istanbulis välja andis, pole mingil juhul ammendav," andis Merkel teada.

Khashoggi kadus pärast konsulaati sisenemist 2. oktoobril. Ta pidi saama konsulaadist dokumendid türklannast pruudi Hadice Cengiziga abiellumiseks. Ajaleht The Washington Post, millele Khashoggi arvamusartikleid kirjutas, teatas varem anonüümsetele ametnikele viidates, et audio- ja videosalvestused tõestavad, et Khashoggi mõrvati konsulaadis ja tükeldati seejärel.

Ajalehe Yeni Şafaki teatel on salvestusel kuulda Saudi Araabia konsulit Mohammed al-Otaibit Khashoggi piinamise ajal ütlemas: „Tehke seda väljas. Te tekitate mulle probleeme.”

Teisel salvestusel ütleb tundmatu mees Otaibile: „Kui sa tahad Saudi Araabiasse tulles elada, ole vait!”