Pealinnas Hanois ajas politsei pealtnägijate sõnul laiali Hiina-vastase meeleavalduse. Mitmeid inimesi vahistati, kui nad rullisid lahti loosungit ja karjusid läbi ruupori: „Boikoteerige Pekingi olümpiamänge!” vahendab Associated Press.

Vietnam on kinnitanud oma kommunistlikule liitlasele ja hiiglaslikule põhjanaabrile, et ei luba meeleavaldajatel olümpiatule teatejooksu segada, kuigi üliõpilased on ähvardanud protestida Hiina territoriaalsete nõudmiste vastu vaidlusalustel Spratly saartel.

Olümpiatõrvik saabus Vietnami esmaspäeva õhtul Põhja-Koreast, kus selle liikumist oli tervitama kamandatud kümneid tuhandeid inimesi.

Tänane paraad algab Hồ Chí Minhi (Saigoni) 19. sajandist pärit ooperimaja juurest ning võimud pole selle täpse teekonna kohta infot andnud.

Hiina ja Vietnam pidasid 1979. aastal maha piirisõja, kuid viimastel aastatel on kahe kommunistliku riigi vahelised suhted tunduvalt paranenenud.

Vietnamist liigub olümpiatuli Hong Kongi ja Macausse, enne kui jõuab Mandri-Hiinasse, kus muuhulgas läbib ka Tiibeti ja tõuseb Mount Everestile.