Adam Dewberry kohalikust päästeametist ütles, et hoonesse ei lubata naasta 51 korteri elanikel, sest selle kümnendal korrusel laiutab suur mõra, mis sai alguse sisemise tugiseina põrumisest: selle alla ja peale jäävatesse korteritesse esimesest korrusest viimaseni ei olegi elanikel võimalik naasta, kuni ekspertidel on võimalik olukorda põhjalikumalt hinnata, vahendab uudisteportaal ABC.

Opal Toweri neis sektorites püsib hetkel võimalik varinguoht, hoone muudes osades peaks aga olema ohutu ja neisse on võimalik inimestel naasta, uskus Dewberry.

Olümpiapargis asuv Opal Tower valmis alles tänavu sügisel, ja selles on nii kaubanduskeskus, lastehoiukeskus kui ka 392 korterit, mis kõik eile inimestest evakueeriti.

Hirm, et 38-korruselise hoone võib kokku variseda, sundis evakueerima ka ümberkaudsete kortermajade elanikke, kellel tuli oma kodudest keset jõulupühade tähistamist lahkuda: kokku evakueeriti pea 3000 inimest. Olümpiapargi lähedal asuv raudteejaam suleti ja autoliiklus Opal Toweri ümber peatati.

Uhiuue kõrghoone elanike sõnul oli tugevat ragisevat häält kuulda terve hommiku vältel ja sellest teavitati ametivõime: üsna pea sai selgeks, et asi võib olla tõsisem kui arvati, sest pärastlõunal käis kõva pauk, misjärel hoone päästeameti teatel ühe kuni kahe millimeetri võrra nihkus.

Jõule tuleb neil, kellel ei ole võimalik minna sõprade või sugulaste juurde, tõenäoliselt veeta evakuatsioonikeskuses, sest päästeameti teatel ei ole endiselt teada, millal on elanikel võimalik kodudesse naasta.