L’Agence France-Presse korrespondendi sõnul ründasid Kremli-meelsed umbes 1500 inimest, kes avaldasid Odessa keskväljakul meelt Ukraina ühtsuse poolt.

Õhtul süüdati põlema Odessa ametiühingute maja, kohalike ajakirjanike sõnul läks seejärel linnas lahti põrgu ning linna keskväljakul vedelevad surnukehad.

Ajakirjanike sõnul hukkuski enamik inimestest administratiivhoone põlengus.

Ründajad on varustatud kiivrite, kilpide ja nuiadega. Mõningatel andmetel on nad rahva sekka visanud ka Molotovi kokteile. Vägivallale üritas päeval lõppu teha miilits, kes jäi aga ise separatistide rünnaku alla ja pidi sealt põgenema.



Ukraina ajutine president Oleksandr Turtšõnov ütles aga õhtul avalduses, et ka paljud Kremli-meelsed on riigi idaosas Slovjanskis leidnud oma verise lõpu.

Kui palju separatiste täpselt on terroritõrjeoperatsioonis tapetud, pole teada.

Turtšõnov avaldas samas muret, et operatsioon kulgeb oodatust aeglasemini.

Venemaa palvel kutsuti õhtul erakorraliselt kokku ka ÜRO Julgeolekunõukogu.

Miljonilinnas Odessas pole Ukraina kriisi ajal seni suuremaid rahutusi esinenud.

Odessa asub Lõuna-Odessas Moldova piiri ja Transnistria lähistel. Transnistria on avaldanud viimastel kuudel ka korduvalt soovi astuda Venemaa koosseisu.

Ööl vastu reedet hukkus sõjaväekopterite alla tulistamise tagajärjel Donetski oblastis Slovjanski lähedal kaks Ukraina relvajõudude sõjaväelast ja veel mitu sai haavata, teatas Ukraina kaitseministeerium ja alustas kohe ka vastulööki.