"Kohalikes teleuudistes oli näha venemeelseid relvastatud aktiviste ning viimaste teadete kohaselt on kokkupõrgetes hukkunud vähemalt kuus inimest," rääkis Botvinov Delfile.

"Tuhatkond venemeelset kogunes linna keskväljakule ja miilits ei teinud mitte midagi. See oli tõeliselt šokeeriv." Mitmed inimesed üritasid tema sõnul linna põlevast ametiühinguhoonest välja hüpata, sest sattusid paanikasse.

"See on kohutav, ma ei suutnud uskuda, kui seda nägin," kirjeldas Botvinov. Tema sõnul oli enne tänast toimunud vaid mõned meeldeavaldused, mis möödusid küllaltki rahumeelselt.

"Tänavatel mängitakse juba Ukraina hümni, ja inimesed, kes ringi liiguvad, on ukrainameelsed. Loodan, et täna toimunu ei kordu ja edaspidi saab linn elada rahumeelset elu. Odessa on euroopalik linn," on Botvinov veendunud.

Venemeelsete ja ukrainlaste kokkupõrgetes Odessas on aga vigastada saanud kümned inimesed, viimastel andmetel on hukkunud mitukümmend inimest, edastab AFP.

L’Agence France-Presse korrespondendi sõnul ründasid Kremli-meelsed umbes 1500 inimest, kes avaldasid linnas meelt suveräänse Ukraina ühtsuse poolt.

Ründajad on varustatud kiivrite, kilpide ja nuiadega. Mõningatel andmetel on nad rahva sekka visanud ka süütepomme. Vägivallale üritas lõppu teha miilits, aga väidetavalt neil see ebaõnnestus ja vägivald jätkus.

Miljonilinnas Odessas pole Ukraina kriisi ajal seni suuremaid rahutusi esinenud.

Odessa asub Lõuna-Odessas Moldova piiri ja Transnistria lähistel. Transnistria on avaldanud viimastel kuudel ka korduvalt soovi astuda Venemaa koosseisu.

Ööl vastu reedet hukkus sõjaväekopterite alla tulistamise tagajärjel Donetski oblastis Slovjanski lähedal kaks Ukraina relvajõudude sõjaväelast ja veel mitu sai haavata, teatas Ukraina kaitseministeerium ja alustas kohe vastulööki.