Obama ja tema kaaskonna turvalisuse tagamisega tegeleb otseselt üle 5000 politseiniku ning veel sajad aitavad kaasa kaudselt. Näiteks lisatakse politsei abitelefoni juurde üle saja politseiniku, kelle ülesanne on spetsiaalselt tegeleda kodanike Obama visiidiga seotud telefonikõnedes esitatud probleemide lahendamisega. Politsei informeerib kodanikke visiidi kõigist aspektidest telefoni teel ja sotsiaalmeedia kaudu, teatab Iisraeli uudistekanal Arutz Sheva.

Üle tuhande politseiniku paigutatakse Obama peatuspaiga Kuningas Taaveti hotelli ümbrusse ning nad saadavad USA presidenti pidevalt, kui ta kohtub kolmepäevase visiidi jooksul inimestega ja külastab institutsioone.

Iisraellaste ja eriti paljude jeruusalemlaste jaoks jääb Obama visiiti tõenäoliselt meenutama liikluskaos, mille president kaasa toob. Liikluse seisukohast võttes poleks Obama saanud tulla halvemal ajal: nädal enne paasapühi on iisraellaste jaoks tähtsaim ostude tegemise periood ja tänavad on rahvast paksult täis. Et Obama veedab suurema osa oma visiidist Jeruusalemmas, on paljud teed suletud, parkimine kogu kesklinna ulatuses rangelt piiratud ning igasugused kontrollpunktid muudavad liikumise üliaeglaseks.

Juba pühapäeval, mitu päeva enne Obama saabumist, oli liiklus Jeruusalemmas tõsiselt häiritud, sest politsei alustas tõkete üles seadmist, ning paljud jeruusalemlased püüdsid oma paasapühade ostud ära teha enne teede sulgemist.

Obama visiidi ajal on periooditi suletud maantee number üks Ben Gurioni lennuvälja ja Jeruusalemma sissesõidu vahel ning peamised linna läbivad tänavad Herzli puiestee ja Derech Hevron. Politsei teatel püütakse tänavaid sulgeda ainult siis, kui see on absoluutselt vajalik.