„Mul on suur veendumus senaator Clintoni võimekuses taastada alliansid ja saata otsustuskindel signaal selle kohta, et me hakkame asju ajama teist moodi ja paneme rõhku diplomaatiale,“ ütles Obama pühapäeval telekanali NBC eetris.

Ka ametist lahkuv praegune riigisekretär Condoleezza Rice andis eile kõrge hinnangu Obama otsusele määrata Ühendriikide välispoliitilise ameti uueks juhiks just endise esimese leedi Hillary.

„Valituks osutunud president Obama tegi oma valiku ja see valik on vapustav,“ rõhutas Rice, kelle sõnul on Hillary Clinton „väga tark“ ja „hakkab hästi töötama“.

„Lisaks on tal see, mis on riigisekretäri jaoks vajalik – armastus oma riigi vastu ja riigi esindamine tema väärtsute alusel. Ma tean, et ta (Hillary) hakkab seda tegema, ma olen teda jälginud ja nägin seda Pekingis toimunud naiste probleemide konverentsil," ütles riigisekretär.

"Samuti ma tean, kui tuliselt tundis ta kaasa Balkanitele ja vajadusest peatada seal toimuvad jubedad mõrvad – kõike seda arvesse võttes tean ma, et temast saab suurepärane riigisekretär,“ märkis Rice.