Allikas kirjeldas „väga sujuvat, väga rahulikku“ vestlust pilootide vahel lennu varases järgus pärast Barcelonast õhkutõusmist. Siis aga viitab helisalvestus sellele, et üks piloot lahkus kokpitist ega saanud enam sisse, kirjutab New York Times.

„Mees väljaspool koputab kergelt uksele ja vastust ei ole,“ ütles uurija. „Ja siis taob ta uksele tugevamini ja ei mingit vastust. Mingit vastust ei tulegi. On kuulda, et ta püüab ust maha lüüa.“

Kuigi helisalvestus heidab veidi valgust asjaoludele, mis viisid Germanwingsi lennuki allakukkumiseni teisipäeva hommikul, jätab see ka paljud küsimused vastuseta.

Prantsuse lennundusvõimud on ametlikult avaldanud väga vähe informatsiooni selle kohta, millist informatsiooni helisalvestuselt on saadud, ning pole selge, kas see oli täielik.

Anonüümseks jäänud Prantsuse ametnik ütles New York Timesile, et side puudumine pilootidega lennuki laskumise ajal on häiriv ning võimalust, et nende vaikimine oli tahtlik, ei saa välistada.

„See ei meeldi mulle,“ ütles ametnik, kes hoiatas, et tema esialgne analüüs põhineb praegu kättesaadaval väga piiratud informatsioonil. „Minu jaoks näib see väga veider: see pikk laskumine normaalsel kiirusel ilma igasuguse suhtlemiseta, kuigi ilm oli absoluutselt selge. Seni ei ole meil mingeid tõendeid, mis osutaksid selgelt tehnilisele seletusele. Niisiis peame me kaaluma tahtliku inimvastutuse võimalust.“