Napoli peapiiskopil tuli ohjata paavsti ümber sumisevaid nunnasid, kes paavsti kingituste ja tervitustega üle valasid, vahendas The Telegraph.

Kardinal Crescenzio Sepe rääkis samal ajal mikrofoni: ta püüdis nunnasid rahustada ja tegi armsaid kommentaare.

„Õed... Hiljem... No vaadake nüüd seda. Ja need on eraldatud. Kujutlege neid, kes pole eraldatud,“ ütles ta ja tekitas naeru katedraali kogunenud rahva seas.

„Nad pistavad ta nahka! Õed... õed!“

Eraldatud nunnad järgivad paavstiliku suletuse reegleid ja lahkuvad oma kloostritest väga harva, kohtudes külastajatega nõnda, et nende vahele jääb võre.

Kui nende kohalviibimisest teada anti, hakkasid tähelepanust rabatud nunnad aplodeerima ja erutatult lehvitama basiilika küljetiivast, misjärel osa neist tõttas lähemale, piirates paavsti oma pikkade mustade rüüde vahele. Üks kandis ka suurt pakitud kingitust.

Paavst Franciscus naeratas kangestunult ja turvatöötajad püüdsid nunnasid piirata.

Nende ülekeevus aga andis tooni ka paavst Franciscuse remarkidele paavsti elust rääkides. Ta õhutas vaimseid juhte oma kutsumust rõõmu ja entusiasmiga järgima.

Paavst korraldas ürituse Napoli katedraalis, et kohtuda oma ühepäevase visiidi jooksul Napolisse preestrite ja pühade juhtidega.

Ta tegi ka ringkäigu Napoli kõige vaesemates, kõige kriminaalsemates piirkondades, linna maffia südames.

Sajad tuhanded inimesed kogunesid tänavatele, et paavsti tervitada, kuid vähesed pääsesid nii lähedale kui seitsme erineva kloostri nunnad, kellele oli antud paavsti külaskäigu ajal katedraali külastamiseks eriluba.