„PST sai hiljuti informatsiooni, et inimesed, kellel on sidemed islamistlike äärmuslastega Süürias, võivad kavatseda korraldada rünnakuid Norra vastu,“ ütles PST juht Benedicte Bjørnland neljapäeval pressikonverentsil Oslos. Ta lisas, et rünnak peaks plaani järgi aset leidma mõne päeva jooksul, vahendab The Local.

„PST on hoiatanud mitmel korral, et äärmuslikud islamirühmitused Süürias kavatsevad korraldada terrorirünnakuid Norras. Me saame tihti sellist informatsiooni, aga tihti osutub see ebatäpseks. Sel korral aga on kahtlustused kinnitust leidnud,“ ütles Bjørnland. „Sellele järgnenud juurdlus, mille me oleme läbi viinud, paneb meid uskuma, et see on usutav, kuigi mitte spetsiifiline. See on seotud inimestega, kes on osalenud võitluses Süürias. Me oleme kutsunud inimesed puhkuselt tööle ning teeme tööd, et kinnitada või lükata ümber meil olevat informatsiooni.“

Bjørnland ütles, et täiendav informatsioon on piiratud, et kaitsta PST allikaid. PST ei tea, kes on võimaliku terroriakti taga ega seda, kus või kuidas see peaks aset leidma.

PST teatas, et annab ohu kohta teada, et rünnakut ära hoida. Politsei on kõrgendatud valvelolekus, teatas politsei direktori kohusetäitja Vidar Refvik.