„Briti referendumidebati keskpunktis on majanduslikud küsimused,“ öeldakse lakoonilises kirjas. „Me usume, et Ühendkuningriigil on majanduslikult parem jääda EL-i. Briti firmadele ja töötajatele peab säilima ligipääs ühisturule.“

Lisatakse, et Brexiti korral tekiks ebakindlus, kuna kõik riigi kaubandussuhted tuleks uuesti läbi rääkida, sõlmides uued lepingud nii EL-iga kui USA, Kanada ja Hiinaga. Segadus kestaks aastaid. „Seega räägivad majandusargumendid selgelt EL-i jäämise poolt,“ võetakse kiri kokku.

Üks allakirjutanu, Londoni majanduskooli professor Christopher Pissarides ütles Guardianile, et üleminekuajaga kaasnev segadus vähendab investeeringuid ja takistab töökohtade loomist. "Kõige suuremat negatiivset mõju on tunda järgmise viie aasta jooksul, aga mõjud jäävad kestma kauemgi, kuna investeeringuid on vähem ja Suurbritannia on edasistel läbirääkimistel nõrgemas seisus," ütles Pissarides.

Kirjale kirjutasid alla Nobeli majanduspreemia võitjad George Akerlof, Kenneth Arrow, Angus Deaton, Peter Diamond, James Heckman, Eric Maskin, James Mirrlees, Christopher Pissarides, Robert Solow ja Jean Tirole.