"Hukkunuid on 11, nende seas seitse koguduse liiget ja veel kolm, kelle sõdurid maha lasid. Haavata sai 12 inimest. Hukkus loomulikult ka ründaja, kelle laip oli tundmatuseni moondunud," ütles kohalike võimude esindaja Pam Ayuba BNS-i vahendusel.

Ametniku sõnul said kolm meest surma, kui paanikasse sattunud sõdurid avasid tule rahvahulga pihta, kes pärast plahvatust sündmuskohale kogunes.

Islamistid rühmitusest Boko Haram tapsid 26. veebruaril samas kirikus kolm ja haavasid kümneid inimesi.

Nigeeria president Goodluck Jonathan mõistis rünnaku hukka ja kinnitas valitsuse otsustavust "nendele arututele tapmistele lõpp teha".

"Kuulda on olnud kättemaksuplaanidest kristlastest noorsoo seas, kuid me usume, et julgeolekujõud suudavad olukorda kontrolli alla hoida," ütles riikliku kriisikeskuse eestkõneleja Alhasan Danjuma Aliyu.

Boko Haram, mis tähendab hausa keeles "lääne haridus on kurjast", tahab kehtestada Nigeerias šariaadiseadusi, ehkki pool riigi elanikkonnast on ristiusku. Rühmitus on võtnud vastutuse kirikute, politseijaoskondade, sõjaväerajatiste, pankade ja õllesaalide vastu suunatud pommiplahvatuste eest peamiselt moslemitega asustatud Põhja-Nigeerias.