Kes olid Nice'i tragöödia ohvrid?

Ühe pere kuus liiget: Christophe Lion Luksemburgist oli ainuke inimene seitsmeliikmelisest perest, kes pääses Nice'i rünnakust eluga. Christophe abikaasa 55-aastane Veronique Lion ja naise 28-aastane poeg Michael Pellegrini, majandusteaduste professor, hukkusid koos Christophe ja Veronique'i vanematega, 63-aastase Gisele Lioni ja 68-aastase Germain Lioniga ning 82-aastase Francois ja 78-aastase Christiane Locatelliga.

Pariisi tubakaärimees 27-aastane Timothe Fournier suri kaitstes oma rasedat naist , Anaisi. Naine kirjeldas, kuidas mees tõukas teda auto eest ära ja jäi ise samal ajal veoki rataste alla. "Ta oli noor unistaja, kuid ta oli alati olemas oma naise ja tulevase lapse jaoks," ütles Anais BBC-le.

Teiste hukkunute hulgas oli ka seitsme lapse ema 60-aastane Fatima Charrihi. Tema poeg Hamza usub, et ema oli üks esimeste hulgas, kellele veok otsa sõitis. "Kõik, mida saan öelda, on see, et ema kandis islami loori õigesti. Päris islami, mitte terroristide versioon sellest," ütles poeg.

Venemaalt pärit 20-aastane tudeng Viktoria Savchenko oli samuti tapetud jalutuskäigu ajal mööda promenaadi. Ta oli koos sõbranna Polina Serebrjannikovaga. Mõlemad neiud olid Moskva riikliku majandusülikooli tudengid. Polina viibib raskete vigastustega jätkuvalt haiglas.

60-aastane prantslane Robert Marchand, töötstusjärelvalve inspektor väikesest Prantsusmaa linnast Marcigny'st, oli samuti üks rünnaku ohvritest. Robert oli ühe lapse isa ja treener kohalikus kergejõustiku klubis.

39-aastane Rachel Erbs läks oma perega des Anglaisi promenaadile, et nautida suurejoonelise ilutulestiku silmailu. Kahjuks jäi see tema jaoks viimaseks. Rachel elas Cassieu linnaosas, mis asub Kagu-Lyonis ning ta pidas müügiassistendi ametit. Ta armastas korvpalli. Saatuslikul õhtul oli ta koos oma abikaasa ning 6- ja 12-aastase lapsega, kes pääsesid rünnakust eluga.

Nice'i rünnaku ohvrid

42-aastane Aldjia Bouzaouit oli samuti läinud promenaadile eelkõige ilutulestiku pärast. Tema õde ütles, et Aldjia soovis osta jäätist, kui kaubik tuli nende suunas. Teised pereliikmed jõudsid joosta erinevates suundades laiali, kuid Aldjia jäi saatusliku veoauto ette.

Hukkunute hulgas tuvastati ka 48-aastane kohaliku piirivalvepolitsei volinik Emmanuel Groutil, kellel oli parasjagu vaba päev ja ta oli otsustanud minna oma tüdruksõbra ja tema tütrega promenaadile, et võtta osa pidustustest.

Lõuna-Poolast pärit õed Magdalena(21) ja MarzenaChrzanowska(20) hukkusid, kui viibisid puhkusel oma kahe õega. Ellujäänud õdedele Dorota ja Gabrielale on see teine tragöödia, sest neli aastat tagasi hukkus nende ema. Nende kodukoha preester nimetas hukkunud tüdrukuid erakordseteks.

Brodie Copeland, Nice'i rünnakus hukkunud poiss

Rünnakus hukkusid ka 51-aastane Ameerika turist Sean Copeland ja tema 11-aastane poeg Brodie. "Meie kaotusvalu on piiritu," ütlesid Seani ja Brodie pereliikmed. "Brodie Copeland oli väga hea vend ja poeg, kes tõi meie ellu vaid sära. Sean Copeland oli suurepärane isa ja abikaasa. Armastus nende vastu jääb elama." Brodie oli Texase pesapallimeeskonna liige. Meeskond kirjutas oma Facebook lehele tribuudi sõnadega: "Puhake rahus, Brodie ja Sean, teid jäävad mäletama väga paljud."

Nice'i rünnaku ohvrid

Samuti langes rünnaku ohvriks teine ameeriklane, San Diegost pärit 20-aastane Nicolas Leslie. Ta oli Berkelys California ülikooli tudeng ning Nice'i oli ta reisinud ülikooli suveprogrammi raames. Samas programmis osalenud tudengid ei kaotanud viimase hetkeni lootust, et Nicolas on elus. Nad riputasid plakateid tema fotoga igal pool Nice's lootuses, et Nicolast leitakse elusana.

Rünnakus hukkus kümme last

Esimene tuvastatud laps oli 4-aastane Yannis Coviaux, kes oli promenaadil oma pere ja sõpradega.

AFP vahendab, et rünnakus hukkus 12-aastane prantslane Mehdi H. ja tema tädi. Poisi õde on koomas, kuid arstid teevad kõike, et tüdruku seisund stabiliseeruks.

Ühe Prantsusmaa ajakirja toimetuse liikmed postitasid Facebooki lehele, et nende kolleegi 12-aastane tütar Amie hukkus samuti Nice's toimunud rünnakus.

Hukkunute hulgas on ka teismeline Laura Borla. Laura sugulased tänasid kõiki, kes aitasid jagada tüdruku fotot, kui elas lootus, et tüdruk on elus: "Täname kõiki nende pingutuste eest," ütles pere.

Samuti hukkusid 49-aastane Laurence Tavet ja tema 7-aastane lapselaps Yanis.

Kolm ohvrit olid pärit Šveitsist. Nende hulgas oli 54-aastane Linda Casanova Siccardi ja tema laps. Proua Siccardi oli puhkusel oma prantslasest abikaasaga, kellel õnnestus pääseda.

Rünnakus hukkus ka neli Tuneesia kodanikku: 31-aastane Olfa Bent Souayah Khalfallah ja tema 4-aastane poeg Killian Merji. Samuti 25-aastane Bilal Labaoui ja viiekümnendates aastates Mohamed Ben Abdelkader Toukabri, kes elas ja töötas Prantsusmaal.

Elu kaotas ka 31-aastane Madagaskari kodanik Mino Razafitrimo. Tema nelja- ja kuueaastased lapsed pääsesid.

Belgia meedia teatel on hukkunute hulgas nelja lapse isa 48-aastane Igor Chelechko. Ta oli vene päritolu ja kolis Nice'i elama vaid mõned kuud tagasi. Samuti hukkus Kazahstani päritolu viiekümnendates aastates Nathalia Otto, kes elas juba mõnda aega Belgias. Teiste hulgas oli ka 56-aastane Armeenia päritolu Belgias resideeruv grusiin Roman Ekmaliyan. Keda lähedased iseloomustasid väga intelligentse inimesena, kes oli huvitatud peamiselt ajaloost ja poliitikast.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul hukkus rünnakus kaks Alžeeriast pärit last ja 70-aastane naine, kes külastas Nice's oma tütart. Ametnike teatel oli naise nimi Ferkous Zahia Rahmouni.

Berliini linnapea kinnitas, et üks õpetaja ja kaks õpilast, kes olid kooliekskursioonil Nice's, hukkusid samuti. Saksa meediakanali andmete kohaselt oli õpetaja 29-aastane Saskia S. ja väljaanne Bild kirjutas, et tüdrukud võisid olla Silan and Selma, kes olid registreeritud kadunutena.

Armeenia välisministeerium kinnitas, et hukkunute hulgas on ka üks Armeeniast pärit naine. Pealtnägija kinnitas kohalikule raadiole, et naine hukkus, kui püüdis kaitsta oma last.

Ukraina välisminister kinnitas, et hukkunute hulgas oli ka üks ukrainlane.

Nice'i kohalik meedia teatel hukkus rünnakus kaks marokolast.

Samuti hukkus rünnakus hukkus kaks Eesti kodanikku. Üks neist oli 21-aastane Rickard Kruusberg, kes osales Nice’is Euroopa innovatsiooniakadeemias ja teine, 51-aastane Tatjana Muhamedova, kes oli juba mõnda aega töötanud Nice's koos abikaasaga.

Kolmapäeva hommikul teatas Rumeenia välisministeerium, et üks rumeenlane suri haiglas rünnakus saadud vigastuste tõttu.

Käesolevad andmed on kogutud erinevatest meediaväljaannetest ega ole lõplikud. Mitmed rünnaku ohvrid on seni tuvastamata.