Häkkerid, kes pääsesid üsna sügavale sisse ka riigidepartemangu salastamata süsteemi, ei paista siiski olevat pääsenud serveritesse, mis kontrollivad Obama BlackBerry seadmeid, mis on temal ja abidel alati kaasas, kirjutab New York Times.

Häkkerid pääsesid siiski ligi Obamaga regulaarselt suhtlevate Valges Majas ja ilmselt ka mujal töötavate inimeste e-postiarhiividele.

Valge Maja ametnike sõnul ei ole salastatud võrgud ohtu sattunud ning häkkerid pole saanud oma valdusse mingit salajast informatsiooni. Paljudel kõrgetel ametnikel on kabinetis kaks arvutit, millest üks on ühendatud üliturvalisse salajasse võrku ja teine on mõeldud salastamata suhtlemiseks.

Samas on ametnikud tunnistanud, et salastamata süsteem sisaldab palju informatsiooni, mida peetakse vägagi tundlikuks: päevakavasid, e-kirjavahetust suursaadikute ja diplomaatidega, personalipoliitika ja seadusandlusega seotud arutlusi ning vältimatult ka debatte poliitika üle üldiselt.

Ametnikud ei avaldanud häkkerite loetud Obama e-kirjade arvu ega nende sisu tähtsust. Presidendi enda e-postikontosse pole ilmselt sisse häkitud. Abide sõnul saab Obama enamiku igapäevastest ettekannetest suuliselt või paberil Ovaalkabinetis või situatsiooniruumis.