De Blasio võitis oma vabariiklasest vastaskandidaati Joe Lhotat suurelt, teatas Associated Press.

New Yorgi linnapea valimised olid ühed mitmetest teisipäeval toimunud linnapeavalimistest tähtsates USA linnades. Uued juhid said teiste hulgas näiteks Detroit, Boston ja Atlanta. Bostonis valiti pikaaegse linnapea Thomas Menino asendajaks kahe demokraadi võitluses Martin Walsh ning Atlantas valiti tagasi demokraadist linnapea Kasim Reed.

New Yorgis alustati valimistega hüvastijättu Michael Bloombergiga, kes on linna valitsenud 12 aastat. Kuigi küsitlused näitavad, et newyorklased kiidavad Bloombergi tegevuse linnapeana üldiselt heaks, näitasid samad uuringud, et sooviti muutust stiilis ja toonis.

Seni valijaskonna ja linnavalitsuse vahelise ombudsmanina (New York City Public Advocate) tegutsenud De Blasio juhtis Rudy Giuliani aegse aselinnapea Lhota ees suurelt kõigi küsitluste järgi alates septembris toimunud eelvalimistest.

De Blasio on ennast aastate jooksul selgelt Bloombergist eristanud, propageerides liberaalset poliitikat, mis sisaldab kõrgepalgalistele maksude tõstmist, et maksta lastesõime kohtade eest, ning politsei ja kodanike suhete parandamist. De Blasio pöördus ka nende poole, kes tunnevad end kõrvale tõrjutuna Bloombergi 12 aastat kestnud Manhattani-keskse poliitika tõttu.

De Blasio on New Yorgi esimene demokraadist linnapea pärast David Dinkinsit 1989. aastal, kuigi linnas on registreeritud demokraatliku partei liikmeid võrreldes vabariiklastega kuus ühele.

Suvel eelvalimiste kampaania ajal hoidis De Blasio küsitluste järgi alles neljandat kohta, kuid möödus varasematest liidritest, kelle hulgas olid linnavolikogu spiiker Christine Quinn ja endine kongresmen Anthony Weiner. Viimane kukkus esikohalt neljandaks pärast juulikuist ülestunnistust, et tal oli internetis abieluväline suhe, mis viis ta kongressist tagasiastumiseni.

59-aastane Lhota, kes on New Yorgi transpordiameti endine juht, lubas jätkata suuremas osas Bloombergi poliitikaga ja väitis, et De Blasio käerauastab New Yorgi politsei, lõpetades taktika, mille järgi võib politsei peatada igaühe, kes tundub kahtlane. De Blasio hinnangul võetakse selle taktikaga aga ebaõiglaselt sihikule vähemused.