Anonüümseks jäänud naine rääkis veebiväljaandele The Dirty, et tal oli 48-aastase Weineriga internetis suhe eelmisel aastal. Weiner, kes on olnud demokraatide linnapeakandidaatide hulgas küsitluste järgi populaarseim, teatas, et tal on väga kahju, vahendab BBC News.

2011. aastal väitis Weiner, et tema Twitteri kontot on häkitud, kuid tunnistas siis üles nilbete fotode saatmise noortele naistele.

Teisipäeval New Yorgis toimunud pressikonverentsil, kus tema kõrval seisis abikaasa Huma Abedin, luges Weiner ette ametliku vabanduse. Ta teatas, et ei loobu linnapeaks kandideerimisest, mida nõudsid viivitamatult kolm rivaali.

„See käitumine on selja taha jäänud. Ma olen vabandanud oma naise Huma ees ja ma olen tänulik, et ta on need teemad koos minuga läbi töötanud ja et ma olen saanud temalt andestuse,“ ütles Weiner. „Ma tahan veelkord öelda, kui väga piinlik mul on kõigi ees, kes neid sõnumeid vastu võtsid, ja segaduse pärast, mida see on põhjustanud.“

Seejärel astus kõnepulti Weineri naine Abedin ja ütles: „Meie abielul, nagu paljudel teistel, on omad kõrghetked ja madalseisud. Oli vaja palju tööd ja väga palju teraapiat, et jõuda punkti, kus ma suutsin Anthonyle andestada. Anthony on teinud kohutavaid vigu, nii enne kongressist tagasi astumist kui ka pärast seda. Aga ma usun väga tugevalt, et see on meie ja meie abielu asi. Ma armastan teda, ma olen talle andestanud, ma usun temasse.“

Vastates küsimustele, tunnistas Weiner, et osa kõnealusest tegevusest internetis leidis aset veel eelmisel suvel.

Viimaste süüdistuste keskmes olev naine on öelnud, et nad hakkasid sõnumeid vahetama 2012. aasta juulis ja tegid seda kuue kuu jooksul.

Naise sõnul oli ta 22-aastane, kui nad kontakteerusid suhtlusportaalis Formspring.

Naise väitel kasutas Weiner kasutajanime „Carlos Danger“.