Ziccardi lendas septembris koos oma soomlannast emaga Helsingisse abi otsima, kuna New Jersey arstid ei suutnud välja selgitada, miks poisi keel üles paistetas.

„Neljandal päeval hakkas ta õhtusöögi ajal ootamatult lämbuma ja ta toimetati haiglasse, kus ta kohe ka intensiivraviosakonda paigutati,“ rääkis poisi isa Vito.

Arstid diagnoosisid poisil motoneuroni haiguse (MND), mis kahjustab tema närvisüsteemi ja lihaseid, võttes talt võime kõndida, rääkida, hingata ja neelata.

Ziccardi, keda lähedased kirjeldavad kui rõõmsameelset ja aktiivset poissi, ei saa oma tervisliku seisundi tõttu naasta ookeani taga asuvasse koju tavalennuga, mistõttu alustas tema pere annetuste kogumist, et poiss koju tuua meditsiinilise erilennuga.

Kohaliku meedia, kooli ja kogukonna abiga on poisi toetuseks leheküljel GoFundMe kogutud juba enam kui 80 000 dollarit vajalikust 100 000 dollarist.

Ziccardil oli tegelikult olemas ka reisikindlustus, kuid see meditsiinilist lendu ei kata, nentis poisi isa usutluses uudistekanalile CBS New York.