Kohalik ajaleht The Record kirjutab, et Ilvese sõnul võlgneb Eesti suure osa tehnoloogilisest arengust viimase kahe aastakümne jooksul programmeerimiskursusele, mida andis 1960. aastate lõpus endine Leonia keskkooli matemaatikaõpetaja Christine Cummings.

Ilma nende keerukuste ja võimalusteta, mida programmeerimine, matemaatika ja tehnoloogia võivad kaasa tuua, ei oleks Ilvesel The Recordi teatel olnud kirge alustada tehnoloogiale keskendunud haridussüsteemi ülesehitamist 1996. aastal. 1997. aastal õpetas Ilvese sõnul iga kool, kuidas kasutada arvuteid ja internetti, kirjutab The Record.

„Ma võlgnen kõik talle,“ ütles Ilves külaskäigu lõpuks Cummingsi kohta.

Kui üks õpilane küsis Ilveselt, mida on vaja, et olla hea president, vastas viimane: „Palju teadmisi ja palju lugemist. Haridus ei lõpe kunagi.“

Cummings tuletas meelde, et lisaks varaste programmeerimisvormide õpetamisele õpetas ta õpilastele, „kuidas mõelda“. Ilves ütles, et tal on endiselt alles selle kursuse õpik programmeerimiskeele Basic kohta.

Endiselt õpilaselt tunnustuse saamine Eesti tehnoloogilise taassünni eest on „õpetaja unistuse täitumine“, teatas Cummings pärast Ilvese lahkumist.

„Mõelda, et üks sinu õpilastest, keda sa mõjutasid, sai riigi presidendiks – ja mitte ainult - vaid et ta tunnustab sind nii palju eest, mida ta tegi oma riigi nii IT-keskseks muutmiseks,“ ütles Cummings.

Ilvest saatsid koolis senaator Loretta Weinstein, Leonia linnapea Judah Zeigler ja esindajatekoja liikme Bill Pascrelli büroo esindaja.