"Peaminister tervitab koalitsioonileppeid, mis allkirjastati Likudi ja Yisrael Beitenu ning Yesh Atidi partei ja Juudi Kodu vahel," vahendab BNS.

"Laupäeva hommikul informeerib peaminister president Shimon Perest, et ülesanne on täidetud," lisati avalduses. Seaduste järgi ongi Netanyahul vaid laupäevani aega valitsust moodustada, ja kui see ei õnnestu, antaks ülesanne kellelegi teisele.

Läbirääkimised kestsid ligi 40 päeva ja nende tulemusena sündis võimukoalitsioon, kuhu kuuluvad peale Netanyahu parempoolsete veel peaministriga ühisnimekirjas kandideerinud konservatiivne erakond Yisrael Beitenu (kokku 31 kohta), tsentristlik Yesh Atid (19) ning asunikke esindav Juudi Kodu (12). Kokkulepe sõlmiti ka endise välisministri Tzipi Livni väikse tsentriparteiga HaTnuah (6).

Võimuliidul oleks 120-liikmelises knessetis 68 kohta. Loodav koalitsioon on üks harvu Iisraeli ajaloos, kuhu ei kuulu ühtki äärmusortodoksset juudi parteid. Viimati jäid äärmusortodokssed valitsusest välja 1984. aastal.

Valitsus vannutatakse ametisse ilmselt esmaspäeval, 48 tundi enne USA presidendi Barack Obama Lähis-Itta saabumist.

Netanyahu Likudi partei kinnitas, et rahandusministriks saab Yesh Atidi liider Yair Lapid. Tema partei saab ka haridus-, sotsiaal- ning teaduse- ja tehnoloogiaministri koha.

Tzipi Livni saab justiitsministriks ja hakkab juhtima Iisraeli läbirääkimisi palestiinlastega.

Juudi Kodule läheb majandus- ja kaubandusportfell ning pensionäride küsimuste valitsemine.

Likudi-Beitenu ministriportfellide jaotust ei ole täpsemalt teatavaks tehtud, eeldatavasti võtab Netanyahu välisministriameti ajutiselt enda kanda, kuni endise välisministri Avigdor Liebermani kohtuasi lõpule jõuab.

Libermani Yisrael Beitenu kandideeris valimistel Netanyahu Likudiga ühises nimekirjas. Likud saab kaitse- ja siseministri koha.