Tema avalduse sihiks on ilmselt suurendada survet suurriikidega tuumakõnelusi taasalustanud Iraanile, vahendab BNS.

"Nad peavad lõpetama kogu rikastustegevuse," ütles Netanyahu Jeruusalemmas CNN-ile, lisades, et ta ei aktsepteeri uraani rikastamist isegi kolme protsendini, mis on lähedal tuumaenergia tootmiseks vajalikule tasemele.

"Pärast rikastamise lõpetamist ... võib saada teistest riikidest neid (kütuse)vardaid, mis lubavad kasutada tuumaenergiat rahumeelsetel eesmärkidel," sõnas ta.

Iraan on juba arendanud välja võimekuse rikastada uraani tuumaenergia tootmiseks vajaliku 3,5 protsendini ning meditsiiniliste isotoopide tootmiseks vajaliku 20 protsendini.

Tuumarelva valmistamiseks on uraani vaja rikastada 90 protsendini.

Iisrael on kaua pidanud Iraani suurimaks ohuks oma eksistentsile seoses selle tuumaprogrammi ning ähvardustega juudiriik maakaardilt pühkida.

Iraani saadik peaks pidama 23. mail Bagdadis läbirääkimisi oma tuumaprogrammi üle ÜRO julgeolekunõukogu viie alalise liikme ja Saksamaa esindajatega.

USA ja Euroopa Liidu diplomaadid kavatsevad meedia andmetel Teheranilt nõuda Fordo maa-aluse tuumarajatise sulgemist ja uraani 20 protsendini rikastamise lõpetamist.

Iraan kohtus pärast 15-kuulist vaheaega P5+1 rühma esindajatega Istanbulis 14. aprillil.