Telekanali Al Jazeera ja ajalehe The Guardian kätte jõudnud informatsiooni järgi saatis Mossad 22. oktoobril 2012 salajase telegrammi LAV-ile, mis oli vastuolus kõigest kaks kuud varem Netanyahu poolt tehtud avaldusega.

Iisraeli luureteenistus kinnitas telegrammis, et Iraan "pole alustanud töid" tuumarelva väljatöötamiseks, lisades, et Islamivabariigi teadlased teevad sellegipoolest ettevalmistusi võimalike reaktorite töölepanemiseks.

27. septembril 2012 nõudis Netanyahu ÜRO peaassambleel rääkides Iraani väidetavatele tuumarelvaambitsioonidele "selge punase joone" tõmbamist.

"Aeg on otsakorral, peaaegu otsakorral" rääkis Netanyahu ja kasutas oma sõnade näitlikustamiseks pappalusele joonistatud põleva süütenööriga pommi, millele ta riigijuhtide silme all viltpliiatsiga jämeda punases toonis joone tõmbas.

Netanyahu kuulutas, et Iraanil kulub sellise tempo juures tuumalõhkepea jaoks piisava koguse kõrgrikastatud uraani tootmiseks natuke vähem kui aasta, ja ärgitas rahvusvahelist kogukonda sekkuma.

"Miski ei seaks tulevikku suuremasse ohtu kui tuumarelvadega Iraan," nentis riigipea, kes on teatanud valmisolekust Iraani sõjaliselt rünnata.