„NATO tippkohtumisel jõuti Ühendriikide, Prantsusmaa, Itaalia, Poola ja Norraga kokkuleppele sõjaliste nõunike ja moodsa relvastuse saatmise kohta,“ kirjutas Lutsenko Facebookis, vahendab Reuters.

USA anonüümseks jäänud kõrge ametnik eitas sellise lubaduse andmist USA poolt. „Ukrainale pole tehtud mingit USA pakkumist surmava abi andmise kohta,“ ütles ametnik Reutersile.

Plaane anda Ukrainale relvi eitasid ka Itaalia, Poola ja Norra kaitseministeeriumide ametnikud.

Prantsusmaal keeldus Élysée palee ametnik kommenteerimast.

„See uudis ei ole õige. Itaalia valmistab koos teiste Euroopa Liidu ja NATO riikidega ette mittesurmava sõjalise abi paketti, näiteks kuulikindlaid veste ja kiivreid Ukrainale,“ ütles Itaalia kaitseministeeriumi ametnik Reutersile.

Norra kaitseministeeriumi pressiesindaja Lars Gjemble ütles kohalikule uudisteagentuurile NTB, et Norra võtab Ukrainas toimuvatest õppustest osa staabiohvitseridega, kuid ei vasta tõele, et Ukrainat varustatakse relvadega.

Poola kaitseministeeriumi pressiesindaja kolonelleitnant Jacek Sonta teatas, et mingit kokkulepet, mis puudutab moodsa relvastuse Poolast Ukrainasse saatmist, NATO tippkohtumisel ei sõlmitud.

NATO ametnikud on öelnud, et allianss ei saada Ukrainasse relvi, kuid liikmesriigid eraldi võivad seda teha.