Londoni musta politsei assotsiatsiooni (MBPA) esimees Alfred John ütles, et on ohtlik julgustada inimesi MBPA hinnangul vaenulikku keskkonda tööle tulema, vahendab AFP.

„Neid ootab rassism ja rõhumine – me oleme paari viimase nädala jooksul näinud, mis juhtub inimestega, kes räägivad rassismist ja diskrimineerimisest, mis organisatsioonis aset leiab,” ütles John.

Kuigi Londoni politseis on 2000 musta ja vähemusrahvustest politseinikku rohkem kui kümme aastat tagasi, ei anta neile Johni sõnul ametikõrgendust ega muid tööalaseid arenemisvõimalusi.

Londoni linnapea Boris Johnson on teatanud, et algatab juurdluse rassi- ja usuküsimuste üle politseis.

Suurbritannia suurima, Londoni politsei ülem Ian Blair astus reedel ametist tagast, pärast seda kui Johnson oli öelnud, et ei usalda teda enam.

Suurbritannia esimene must ülemkonstaabel Mike Fuller lisas õli tulle, väites, et mustad ja vähemusrahvustest politseinikud peavad sageli töötama kaks korda rohkem, et tunnustust saada.

Fulleris, kes hetkel juhib Kenti politseid, nähakse Blairi potentsiaalset järglast Londoni politsei juhina.

Esmaspäeval BBC-s eetrisse minev saade „Panorama” räägib paari nädala tagusest juhtumist, kui kahe Aasia päritolu transpordipolitseiniku kapile oli Stockwelli jaoskonnas kraabitud Ku Klux Klani embleem ja rassistlik grafiti.