Navalnõi kirjutab, et Vene valitsus funktsioneerib nagu kuritegelik rühmitus, sest kedagi ei huvita võimule lojaalsete ärimeeste sissetulekute päritolu ja nende ettevõtete töö. Navalnõi sõnul on korruptsioon Venemaal igapäevane nähtus ja Suurbritannia peab hoiduma sellest, mida Navalnõi nimetab „korruptsiooni impordiks“, vahendab Lenta.ru.

Navalnõi juhib tähelepanu sellele, kui lihtne on inimesel saada Suurbritannia eliidi osaks: selleks on vaja omada pangaarvel üle kahe miljoni naelsterlingi ja selle raha päritolu pangad ei kontrolli. Kaugeltki mitte kõik venemaalased, kes on sellise rahaga Suurbritanniasse saabunud, pole seda ausalt teeninud, rõhutab blogipidaja.

Sellega seoses kutsub Navalnõi britte üles Vene oligarhide raha päritolu hoolikamalt kontrollima.

„Ärge pidage mind naiivseks, aga ma olen veendunud, et mitte ühelgi Vene ametnikul või riigiettevõtte töötajal, mitte ühelgi inimesel, kes on teeninud oma varanduse altkäemaksude abil, ei tohiks olla võimalust ajada kokku sadu miljoneid ja pärast seda lahkuda, sõita teise riiki ja hakata seal seaduskuulekaks kodanikuks ilma igasuguste tagajärgedeta,“ kirjutab Navalnõi.