Navalnõi sõnul on korduvalt kirjutatud, et ööhuntide juht Aleksandr Zaldostanov ehk Kirurg on saanud siit ja sealt konkursi korras grante, kuid tundub, et ööhuntide riigieelarvest toitmise ulatus on vähestele teada.

Riiklike grantide jagamise tulemused on avalikult kättesaadavad Venemaa ühiskondliku palati spetsiaalses portaalis. Seal on võimalik taastada konkursside tulemused alates 2013. aasta keskpaigast. Kui otsida viie konkursi tulemuste hulgast ööhunte, selgub, et kahe aasta jooksul on nad saanud grante 21,5 miljoni rubla (376 000 euro) väärtuses. Riiklikult finantseeriti kaht laste uusaastapidu ja kaskadööride festivali.

Asi on Navalnõi sõnul aga selles, et juriidiline isik Notšnõje Volki ei ole Zaldostanovi ja teiste motojõugu ninameeste ainus juriidiline isik.

Ööhuntide asutajad Zaldostanov ja Jevgeni Strogov on veel ühe liikumise Russkije Mototsiklistõ (Vene Mootorratturid) ehk Assotsiatsija Baikerov (Tsiklimeeste Assotsiatsioon) asutajad.

Ka see ühiskondlik organisatsioon on osalenud grantide jagamisel ja saanud neid kaks. Ühel aasta ühe ja teisel aastal teise nime all, kuigi organisatsiooni registrinumber on sama.

2013. aastal saadi 3,5 miljonit rubla (61 000 eurot) patriootiliste videotoodete loomiseks ja 2014. aastal seitse miljonit rubla (122 000 eurot) „traditsioonide ja innovatsiooni sünteesi“ projekti jaoks ja „mootorratturite koha väljaselgitamiseks Vene ühiskonna vaimses elus“.

Strogov on osanik veel ühes mootorratturite ühenduses Federatsija Mototurizma (Mototurismi Föderatsioon), mis registreeriti koos ööhuntidega ja korraldab igasuguseid motoretki. Sellele organisatsioonile anti üheksa miljoni rubla (157 000 euro) suurune grant auto-motoretke Sõpruse Tee korraldamiseks, kus oli kavas tegelda „rahvadiplomaatiaga“.

Kui kokku panna kõik grantide portaalis leiduvad andmed, selgub Navalnõi sõnul, et ööhundid ja Zaldostanoviga otseselt seotud mootorratturite ühendused said pooleteise aasta jooksul 41 miljonit rubla (717 000 eurot).

Venemaa presidendi grandi keskmine suurus oli 2014. aastal umbes kaks miljonit rubla. Tsiklimeestele anti 20 korda rohkem, märgib Navalnõi.

Ööhundid sellega aga ei piirdunud. 2014. aasta juulis said nad oma suurima grandi, 15 miljonit rubla (262 000 eurot) Venemaa kultuuriministeeriumilt.

Selle eest korraldati moto-show Sevastopolis, mida paljud mäletavad ja mis tekitas palju vastukaja.

Seega said motomehed 18 kuu jooksul grantide näol kokku 56 miljonit eelarverubla (979 000 eurot).