Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahv 282 (vihkamise või vaenu õhutamine ja inimväärikuse alandamine) näeb ette karistused trahvist alates 100 000 rublast (2500 eurost) kuni kaheaastase vabadusekaotuseni. Dobrõnin ütles ajalehele Izvestija, et föderatsiooninõukogu liikmed tahavad lisada sellele paragrahvile natsistliku ja sellele sarnase sümboolika, märkide, vormiriietuse, tervituste, žestide ja muu Kolmanda Reichiga seotud atribuutika igasuguse kasutamise, vahendab Lenta.ru.

Dokumendi autorid kavatsevad seaduses selgelt määratleda sellised mõisted nagu „natsism“, „natsismi rehabiliteerimine“, „natsistlikud kurjategijad“ ja „natsistlike kurjategijate heroiseerimine“. Samuti kavatsetakse defineerida, mida tähendab „natsistlik sümboolika“.

Seaduserikkumiste ekspertiisi läbiviimiseks teevad föderatsiooninõukogu liikmed ettepaneku luua kaks komisjoni, riikliku ja ühiskondliku, mis töötaksid teineteisest sõltumatult. Regulaarseks monitooringuks kavatsetakse luua täidesaatva võimu juurde volitatud organ natsismi rehabiliteerimise vastaseks võitluseks, mis tegeleks pideva järelevalvega ja esitaks kord aastas aruande. See nõukogu võiks ka avalikkust informeerida natsistlike organisatsioonide ja isikute kohta.

Dobrõnini sõnul ei puuduta seadus teaduslikku ja kunstilist tegevust ega kirjandust, samuti ka matusepaiku, kui nende juures ei ole „haakriste ja kõikvõimalikke muid rituaale“.