Kolonelleitnant Hagen Messer tunnistas, et baasi territooriumile tunginud USA vormi kandnud võitlejate põhjustatud kahju oli "pretsedenditu". Rünnakus hävitati ka kolm koalitsioonivägede kütusetanklat ja kuus lennukiangaari, vahendas BNS.

NATO teatel oli rünnak hästi koordineeritud ja selle viis läbi umbes 15 kolme rühma jagunenud ülestõusnut. Rünnakus sai surma kaks USA merejalaväelast ning haavata kaheksa rahvusvahelise koalitsiooni sõdurit ja üks tsiviilisik. Ühegi kannatanu seisund pole eluohtlik.

"Ülestõusnud olid hästi relvastatud ja hea väljaõppega ning ründasid lennuraja kõrvale pargitud hävitajaid ja koptereid," tunnistasid NATO rahvusvahelised julgeolekuabijõud 36 tundi pärast rünnaku algust. "15 ründajast 14 tapeti, üks sai haavata ja peeti kinni."

ISAF-i teatel tungisid automaatide, granaadiheitjate ja enesetapuvestidega ründajad üle baasi välistara ning ründasid hävitajaid, koptereid, angaare ja teisi hooneid. Reede õhtul veidi pärast kella 22 alanud rünnakus purustati kuus hävitajat AV-8B Harrier, veel kaks lennukit sai tõsiselt kannatada.

Vastutuse rünnaku eest võttis Taliban, teatades, et see korraldati kättemaksuks islamit mõnitava filmi eest ning seetõttu, et Camp Bastionis teenib Briti prints Harry. Briti kaitseministeeriumi teatel Harry rünnakus vigastada ei saanud. Uudisteagentuuri PA andmetel toimus rünnak baasile kahe kilomeetri kaugusel printsi teenistuskohast. Kopteripiloodist prints alustab järgmisel nädalal lende kopteriga Apache, Briti kaitseministeeriumi teatel ei ole rünnaku tõttu plaanis tema teenistusaega Afganistanis katkestada.