Pavel ütles, et NATO artikli 5 vastastikuse kaitse klausel on üsna selge ja NATO asub tingimusteta kaitsma iga liikmesriiki, keda rünnatakse, vahendab Associated Press.

„Ligi 70 aasta taha ulatuvate transatlantiliste suhete jätkumine on lihtsalt nii siduv, et ükski Ameerika president ei söandaks olla võimeline seda muutma ega tahaks seda, sest me mõistame Atlandi mõlemal poolel, et NATO on Euroopa liitlastele sama tähtis kui Põhja-Ameerikale ning meil on leping, mis on siduv meile kõigile,“ ütles Pavel. „Ma arvan tõesti, et ei ole olemas tõsist ohtu, mis NATO põhimõtted proovile paneks.“

„Artikkel 5 on üsna selge,“ jätkas Pavel. „Ma usun, et seda kohustust täidetakse mis iganes olukorras. Samuti usun ma, et on vajalik, et kõik Euroopa liitlased annaksid oma parima oma kohustuste täitmiseks.“

Paveli sõnul on absoluutselt õigustatud, et suurendatakse survet liikmetele, et need täidaksid oma kohustused. Ta möönis, et USA kanda on liiga suur osa koormast, kuid vaidles vastu Trumpi avaldustele NATO kohta.

„Ma ei nimetaks NATO-t absoluutselt iganenuks. NATO on sama ajakohane nagu alati,“ lausus Pavel.

Pavel märkis, et Venemaa viib poliitilisi eesmärke ellu sõjalise jõu abil ning see on 21. sajandil vastuvõetamatu.

„Me oleme tunnistajaks esimesele ebaseaduslikule jõuga piiride muutmisele pärast Teist maailmasõda,“ ütles Pavel Krimmile viidates.

Paveli sõnul loodab ta, et Trump muudab oma sõnavõtte nüüd, kui ta on presidendiks valitud, mõõdukamaks.