Venemaa föderaalne noorteasjade agentuuri pressiteenistusest öeldi infoagentuurile RIA Novosti, et kell 12.45 Moskva aja järgi toimus saidile Noorte Aastad (http://www.project.godmol.ru) DDoS-rünnak, mis lõi portaali terveks päevaks rivist välja.

Sellel koduleheküljel toimub soovijate registreerumine Vladimir Putini heakskiidul loodud noorteühenduse Naši kureeritavasse traditsioonilisse noortelaagrisse, mis stardib juba järgmisel nädalal.

DDoS-rünnak (Distributed Denial of Service) - on nn hajutatud teenusetõkestamise rünnakud, mis ujutavad ohvri andmetega sellisel määral üle, et too pole võimeline vastama õigetele päringutele. Selle tulemusena ei pääse kasutajad saidile ligi või on see raskendatud.

Laager Seliger-2009 toimub 1. juulist kuni 15. augustini. Sel aastal võtab sellest osa rekordiline arv noori - 50 000, mis on kümne tuhande võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Laagrid Moskvast põhjas Tveri oblastis Ostaškovi linna lähistel Seligeri järve ääres toimuvad juba 2005. aastast. Noori ootab laagris muu hulgas haridusprogramm, kus peavad loenguid poliitikud, rahvasaadikud, valitsuse ja presidendi meeskonna liikmed, ärimehed, loomeinimesed ja teised spetsialistid.