Mehed hakkasid teineteist süüdistama uimastite tarvitamises ning tõe selgitamiseks otsustati teha analüüsid. Kolmapäeval saadi teada, et Kiievi linnapeaks pürgiv „oranžide” esinumber Lutsenko, läbis edukalt kõik analüüsid. Kuid Kiievi linnapea Tšernovetski ei kavatsenudki järgida oma oponendi eeskuju, kirjutab venekeelse nädalalehe Den za Dnjomi Ukraina korrespondent.

„Oranžide” pressiteenistuse juhataja kohusetäitja Larisa Sargan sõnul Lutsenko kutsus Tšernovetskit testimisele, kuid viimane aga nõudis enne valedetektoritesti, millest hiljem loobus. Põhjuseks oli info, et asja hakkab salvestama üks telekanal ning testide jaoks võetakse ka juuste näidiseid.

Sargan väidab, et tänu juuste analüüsile saab teada, kas organismi on sattunud alkoholi ja narkootilisi aineid möödunud üheksa aasta jooksul, samas kui tavaliste uriini- ja vereanalüüside abil võib tuvastada vaid viimase 72 tunni jooksul jäänud narkootikumide jäljed.

“Maidani väliülema” (niiviisi nimetab ennast aeg-ajalt Lutsenko) organismist ei leitud amfetamiine, antidepressante, kokaiini, heroiini, marihuaanat ega muid narkootilisi aineid. Vähe sellest, Lutsenko analüüside kohaselt on alkoholitase tema veres isegi füsioloogilisest normist veidi madalam.